torsdag 3 november 2011

Kyckling med kinesisk svamp



3 portioner
440g kött från kycklinglår
5dl vatten
1tsk kinesisk fem kryddmix
1 dl torkad shitake svamp
1 tsk galangarot
2 vitlök klyftor
4 hela vitpeppar korn
3 msk ostronsås
2 msk sojasås
1 tsk socker
1 msk koriander hackad
2 msk maizena
2 msk matolja

 Blanda till kycklingen:
2 tsk maizena
1 krm vitpeppar
1 msk sojasås

Gör så här:
Krossa vitlöken, koriander roten, vitpeppar och galangarot i en mortel.
Lägg svampen i blöt ca 1 timme.
Sedan skär svamp i bitar.
Skär kycklingen i lagom bitar, blanda med kryddor och låt den stå ca 1 timme.
Blanda maizena med 1 dl vatten till en redning.
Hetta upp stekpanna med oljan, kinesisk kryddmix och fräs vitlök blanningen.
Lägg kyckling blandningen och stek den ett par minuter.
Häll i vattnet, ostronsåsen, sojasåsen, sockret och låt dem sjuda i ca 3 minuter.
Lägg i svampen, häll i redningen, koriandern och rör om.
Smaka av vid behov och servera med ris








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar